Cuda 12


Tervezésekor a gyártó egy igazi ”öszvér” kajakot szeretett volna létrehozni, mely tavon, folyón, és tengeren is megállja a helyét. Így a Jackson Coosa és a Jackson Cuda 14 tulajdonságait ötvözte és létrehozta a Cuda 12-őt, egy ízig-vérig horgászkajakot.

Egy ”kompromisszum” hajó, mely kiszolgálja mindazokat, akik nem tudnak, illetve nem akarnak két horgászkajakot venni, egyet folyóra és egyet állóvízre, tengerre.
Kompaktabb mérete miatt jobban szállítható, a hosszát két lábbal rövidebbre szabták, igaz ez a kajak végsebességét negatívan, de az irányíthatóságot pozitívan befolyásolta.
A végeredmény egy könnyen irányítható horgászkajak, mellyel jó tempóban haladhatunk akár nagy hullámokban, folyókon akár folyásiránnyal szemben is.
 A gyártó kormányos és kormány nélküli változatban is piacra dobta, véleményem szerint kormány nélkül is kiválóan manőverezhetünk vele.
A kajak sok extrával kényezteti a vele horgászót, ilyen a kényelmes, kivehető szék melynek magassága két pozícióban, a háttámlájának dőlésszöge pedig tetszés szerint állítható.
A cuda teste, mint egy nagy tároló rekesz áll rendelkezésre, három helyről is megközelíthető, igazán nagyméretű dolgok befogadására is képes akár több egész horgászbotot is képes egyben elnyelni.
A botok külső tárolását rögzítő fülek segítik, hegyüket pedig a kajak elején található fedél védi.
A szék mögött két 360 fokban állítható bottartó kapott helyet, a Cuda első felébe épített rögzítési pontok segítségével egyéb kiegészítők felszerelését segíti a gyártó pl: akciókamerák, GPS, halradar vagy bottartók.
A gyár az alap felszereltségen kívül minden 2013-ban vásárolt kajak mellé egy ajándék kulacsot és a kajak szállításakor hasznos piros zászlót adott ajándékba.

A felszerelések, kiegészítők sokaságának csak az ember képzelete szab határt és persze az egyénisége, mert minden kajakos valamennyire saját magát valósítja meg benne.

Adatok:
Hosszúság: 381 cm
szélesség: 79 cm
Súly: 30 kg
Terhelhetőség: 159 kg
Használhatóság:
Stabilitás: 9
manőverezhetőség: 9
Sebesség: 8
Folyón használva: 10
Tavon használva: 8
Tengeren használva: 8
Több napos kiránduláskor: 8
Big Tuna


Jackson BigTuna egy igazi ”nagy macsó”

(Mindent tud, amit egy család kívánhat.) 

Funkcióit tekintve egy horgászkajak apának, apának-anyának, egy rekreációs célokra (túrázásra) használható kajak, illetve egy olyan vízi alkalmatosság amivel a strandolást tehetik élvezetesebbé a gyerekek. Használható egy illetve két személyesen horgászatra, hihetetlen teherbírással és stabilitással áldotta meg tervezője.
A test mérete: hossza (428cm) szélessége (84cm) teherbírása (250kg) akár két felnőtt egy gyerek illetve egy felnőtt három gyerek befogadására is alkalmassá teszi.Kormányos és kormány nélküli változatban is vásárolható, mi egy kormányos verzióval rendelkezünk. 
Szerintem ez a kajak nagy mérete ellenére olyan jól irányítható kormány nélkül is, hogy csak az igazán kényelmeseknek van szüksége erre a kiegészítőre. 
A többi Jackson kajaktól eltérően a BigTuna rendelkezik egy számos lehetőséget felvonultató központi tároló egységgel, melyben a horgászathoz szükséges eszközöket, étel, ital is tárolhatunk, ugyanezt leeresztve-elárasztva csalihal tartóként, illetve a fogott halak életben tartására is használhatjuk 
A kajakosok kényelmét a két kivehető szék szolgálja, melynek magassága két pozícióban, a háttámlájának dőlésszöge pedig tetszés szerint állítható. Forgassa el az első ülést (180’) menetiránynak háttal, helyezze kényelembe magát és beszélgessen partnerével vagy olvasson egy könyvet és élvezze a természet közelségét.A hajó teste mint egy nagy tároló rekesz áll rendelkezésre, igazán nagyméretű dolgok befogadására is képes, akár több egész horgászbotot, komplett felszerelés elnyel egyben. A Tuna hátsó részén egy horgonykamra kapott helyet, melyhez a gyártó által ajánlott ”dog leash” technikát használva jelentősen megkönnyíthetjük a horgonyzással járó nehézségeket. Botok külső tárolását rögzítő fülek segítik, hegyüket pedig a kajak elején található fedél védi. 
A hátsó szék mögött két süllyeszt bottartó kapott helyet, a beépített rögzítési pontok segítségével egyéb 
kiegészítők felszerelését segíti a gyártó pl: akciókamerák, GPS, halradar vagy bottartók. 

A gyár az alap felszereltségen kívül minden 2013-ban vásárolt kajak mellé egy ajándék kulacsot és a kajak szállításakor hasznos piros zászlót adott ajándékba.

Hosszúság: 424 cm
Szélesség: 84 cm
Súly: 34 kg
Terhelhetőség: 250 kg

Használhatóság:
Stabilitás: 10 
manőverezhetőség: 7
Sebesség: 7 szóló / 10 páros
Folyón használva: 10
Tavon használva: 9
Tengeren használva: 8
Több napos kiránduláskor: 10 szóló / 8 páros0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése