2014. április 7., hétfő

Bár már pénteken szerettünk volna kimenni a vízre, de sajnos az időjárás nem volt éppen a legjobb, így vártunk másnapig. Szombaton reggel úgy gondoltuk, hogy mivel nem horgászhatunk még a tilalom miatt a kajakokból, így egy kicsit lemegyünk a kikötőbe, hátha bent vannak még a csukák.Pár hajót már letettek a vízre, így voltak már árnyékos részek amiket az eddigi tapasztalat szerint nagyon szeretnek a sügerek is és a csukák is. Mivel sügérre még tilalom van, ezért nagyobb gumicsalival fegyverkeztünk fel. Túlzottan nem tolongtak értük, de egy kis csuka azért lencsevégre került :)

Éppen méretes csuka. Ment vissza, had nőjön még :)


Úgy döntöttünk a fűzfői strand mellett fogunk "vízre szállni". A szörfösök sólyája sajnos még nincs vízbe rakva, így kénytelenek voltunk bemenni a vízbe és úgy beszállni a kajakokba.Megállapítottuk, hogy nagyon hiányzik Fűzfőről egy olyan sólya amit bárki használhat, és normálisan van kialakítva. A szörfösökét tulajdonképpen nem is használhatnánk, hiszen bérlik a területet, és tagdíjat kellene fizetni, hogy odamehessünk. Piszokul hideg volt a víz szinte mart. :D


Az indulás előtti pillanatok 


Végre ideális volt minden körülmény egy nagyon tuti kajakozáshoz, jártunk a kenesei kövezésnél, elmentünk egészen a fűzfői kikötőig ahol horgászni is szoktunk, majd vissza. Én tavaly csak kipróbáltam párszor a Cuda 12-őt rövid időre, de most igazán jól összeismerkedtünk. Bátran állíthatom, hogy baromi stabil, nagyon kényelmes volt, és szerintem tök jó iramban haladtunk. Lala nyilván erősebben tud evezni, mint én, viszont a Big Tuna pont annyival nagyobb, hogy egy tempót tudtunk kihozni a kajakokból.







Utolsó állomásként, a strandon kikötve elfogyasztottunk egy nagyon megérdemelt fincsi pizzát :))









0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése